Dutch Distribution Centres

  Dutch Distribution Centres (DDC) presenteert een compleet assortiment aan gedetailleerd ontworpen distributiecentra voor groenten, aardappelen en fruit. De DDC is een platform voor gespecialiseerde bedrijven die elk hun specifieke rol in een modern distributiecentrum te laten zien. Dutch Distribution Centres is de initiatief van Allround Vegetable Processing.

  Het DDC-concept, legt in detail de productstroom van groenten, aardappelen en fruit uit van het veld naar de winkel. Hierin gaat de aandacht naar: Groente zaden (Bejo), Wortel oogsten (Asa Lift), inbound en opslag (Allround Storage), industriële deuren (Salco), IT-oplossingen (Newminds) voor verwerking, lijnen (Allround verwerking van groenten), Agrofood water zuivering (VAM), wegen en verpakken (Manter), palletiseren (VPS).

  De Distributie Centres kunnen variëren in grootte van 3000 ton product tot 60.000 ton product. Er is ook een onderverdeling naar product-specifieke DC’s bijvoorbeeld alleen aardappelen, en multi-product Distributie Centres.

  De opzet van de Dutch Distribution Centres is voornamelijk om de distributie te centraliseren, optimaal te plaatsen in het distributienetwerk en daarmee o.a. het verlies van productverlies te minimaliseren.

  Voor Dutch Distribution Centres heeft TIF onder andere de vormgeving, een interactieve presentatie (HTML5) en een iBook ontwikkeld.

  Opdrachtgever: Allround Vegetable Processing, Andijk
  Jaar: 2016